15.03

Правомірність дій ПрАТ «АвтоКапітал» щодо розірвання дилерського договору з ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» остаточно підтверджена Касаційним господарським судом України

 

Таким чином, незаконні домагання екс-дилера Mercedes-Benz в Запоріжжі були остаточно відхилені судом, що стало логічним і справедливим завершенням процесу на користь ПрАТ «Автокапітал».

 

«Для нас відхилення касаційної скарги судом - це підтвердження правоти ПрАТ «АвтоКапітал», представництва Mercedes-Benz в Україні. Прозорість ведення бізнесу, чітке розуміння того, хто є нашими партнерами, і абсолютна законність завжди були і залишаються для нас пріоритетом. Ми вітаємо рішення, винесене судом, і раді, що в цій справі справедливість святкує перемогу, - зазначив Ігор Сенюта, керівник департаменту майнових відносин Корпорації. - З самого початку ми розуміли, що правда на нашому боці. Для нас вкрай важливо, щоб в очах усього суспільства була підтверджена наша репутація як компанії, що неухильно дотримується законів України і високих вимог нашого партнера, - світового виробника кращих автомобілів. Ми дорожимо своєю репутацією».

 

Нагадаємо, що в травні минулого року екс-дилер ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» ініціював масовану кампанію по дискредитації Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні та нанесення шкоди репутації першій особі Корпорації УкрАВТО. Приводом стало нібито неправомірне розірвання представництвом бренду дилерського договору. В процесі судових розглядів Північний апеляційний господарський суд розглянув апеляцію ПрАТ «АвтоКапітал», Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні, і визнав правомірним розірвання дилерського договору з ТОВ «АвтоДом Запоріжжя».