06.10

Запорізький Автомобілебудівний Завод презентував новий приміський автобус ЗАЗ А-08

Запорізький Автомобілебудівний Завод, який входить до складу Української Автомобільної Корпорації, в рамках виставки "АгроЕкспо-2020" , презентував новинку - автобус ЗАЗ А08 в модифікації "приміський".

Найбільший автовиробник в Україні, єдине підприємство, що володіє можливостями виробництва автомобільної техніки по повному циклу, Запорізький Автомобілебудівний Завод, на агрофорумі "АгроЕкспо-2020", презентував новий автобус малого класу. Модель, що отримала заводське маркування А08, призначаэться для здійснення пасажирських перевезень на приміських маршрутах.

Щодо технічної частини, новинка була створена з використанням шасі Asia Star, тоді як конструкція кузова, а також інтер'єр салону, це власна розробка українського підприємства. Модель доступна з трилітровим турбодизельним двигуном Weichai потужністю 103 к.с., який працює в парі з механічною п'ятиступінчастою КПП. Силова установка відповідає екологічному стандарту Євро-5.

Автобус, який пропонує рішення для перевізників, обладнаний 28 сидячими місцями, тоді як загальна місткість становить 43 пасажири.